hvorfor varmes adapteren opp

7 grunner til adapterens oppvarming og deres løsninger

hvorfor varmes adapteren opp-CPY, Laptop-batteri, Laptop-adapter, Laptop-lader, Dell-batteri, Apple-batteri, HP-batteri

Adapteren er en enhet som konverterer vekselstrøm 100V til likespenning. En ny type adapter har imidlertid trukket oppmerksomhet for sitt sløsede elektriske energiforbruk. I denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvorfor adapteren varmes opp og løsningen på dette problemet også.

1. Adapter varmes opp på grunn av rotasjon av magnetisk fluks

Adaptere konverterer vekselstrøm til likestrøm. Inngangssiden av adapteren er koblet til et vegguttak, og utgangsterminalene er koblet til produkter som bærbare datamaskiner som krever likespenning. Det kan sies at for det første går elektrisitet gjennom en elektrisk krets og deretter omdannes den til likespenning ved å passere gjennom en elektrisk transformator.

Oppløsning

I dette tilfellet er det normalt, og du trenger ikke bekymre deg for noe. Ting blir eskalert når adapteren begynner å overopphetes.

2. Adapter varmes opp på grunn av inkompatibilitet mellom adapter og produkt

Som jeg nevnte ovenfor, konverterer adapteren vekselstrøm til likestrøm. Imidlertid kan ikke alle adaptere konvertere 100V vekselstrøm til likespenning som et produkt krever for riktig bruk.

Derfor er kompatibilitet en viktig faktor når en person kjøper en ny adapter eller et produkt i utlandet.

Oppløsning

I dette tilfellet må du kjøpe en adapter som er kompatibel med produktet ditt. Det finnes mange forskjellige typer adaptere, så det kan ta litt tid før du finner den rette.

3. Adapter varmes opp på grunn av motstand i dens elektriske krets

Jeg forklarte ovenfor at elektrisitet går gjennom elektriske kretser og deretter konvergerer til likestrøm. Men når kretsen er overbelastet, vil det være motstand. Jo større elektrisk strøm, jo ​​varmere blir den, og dette fører til overoppheting.

Oppløsning

I dette tilfellet må du ganske enkelt redusere den elektriske strømmen på kretsen din. Dette kan gjøres ved å bruke en sparepære eller skru av andre elektriske apparater som er koblet til produktet ditt samtidig.

hvorfor varmes adapteren opp-CPY, Laptop-batteri, Laptop-adapter, Laptop-lader, Dell-batteri, Apple-batteri, HP-batteri

4. Adapteren varmes opp på grunn av et defekt produkt

Hvis et produkt er defekt, vil det føre til overoppheting. Det kan også skje at produktet fungerer som vanlig, men adapteren varmes opp på grunn av en feil i kretsen.

Oppløsning

I dette tilfellet må du sjekke de elektriske kretsene til både produktet og adapteren. Hvis noen av disse må byttes ut eller repareres, må du gjøre det

5. Adapter varmes opp på grunn av krusningsstrøm

Hvis du bruker en enhet som blir overaktiv, vil det føre til overoppheting. Dette betyr at hvis enheten din brukes mye, kan den varmes opp på grunn av overdreven elektrisk strøm som flyter gjennom DC-kretsen.

Løsning:

I dette tilfellet må du slå av enheten og vente en stund. Deretter kan du bruke den igjen etter at den er avkjølt. Hvis problemet vedvarer, må du kanskje sende inn den bærbare datamaskinen for service eller reparasjon.

6. Adaptere varmes opp på grunn av begrenset luftstrøm mellom adapteren og produktet

Det er normalt at adaptere blir varme etter lang tids bruk. Men hvis adapteren varmes opp mer enn vanlig, blir det et alvorlig problem. Dette kan oppstå på grunn av at luftstrømmen blokkeres mellom et produkt og en adapter. De blokkerende elementene kan være din seng eller din polstrede sofa osv.

hvorfor varmes adapteren opp-CPY, Laptop-batteri, Laptop-adapter, Laptop-lader, Dell-batteri, Apple-batteri, HP-batteri

Oppløsning

I dette tilfellet må du plassere enheten på en flat overflate. Dette vil bidra til å forhindre overoppheting. Du må også sørge for at adapteren er plassert på et sted med god ventilasjon. Hvis dette ikke fungerer, må du kanskje kjøpe en ny adapter eller et nytt produkt.

7. Ladekabel kan forårsake problemet med overoppheting

En elektrisk krets går gjennom en ladekabel når den er koblet til strømkilden. Dette gjør problemet med overoppheting ubetydelig ved bruk av ladekabel. Men i noen tilfeller er ladekabelen laget av materiale av lav kvalitet, noe som gjør den dårlig til å lede strøm. Dette resulterer i problemet med overoppheting når du bruker visse typer ladekabler.

Løsning:

I dette tilfellet, sørg for at du kjøper en kvalitetskabel og kobler den til en strømkilde med lav spenning (mindre enn 100V). Hvis dette ikke fungerer, kan det hende du må sende inn enheten for service eller reparasjon.

konklusjonen

Som du kan se, er problemet med overoppheting veldig vanlig, og det påvirker forskjellige typer elektroniske enheter. Hvis enheten begynner å varmes opp mer enn vanlig, er det mange årsaker som kan være årsaken. Du trenger bare å finne årsaken til dette problemet og deretter løse det deretter. Dette vil hjelpe deg å sikre at produktet fungerer som det skal uten overoppheting.

Metatittel 7 grunner til adapterens oppvarming og deres løsninger
Meta Beskrivelse Hva er årsakene til at adaptere varmes opp? Hvordan kan du løse dette problemet? Sjekk ut denne artikkelen, som introduserer årsakene og løsningene.

hvorfor varmes adapteren opp-CPY, Laptop-batteri, Laptop-adapter, Laptop-lader, Dell-batteri, Apple-batteri, HP-batteri